maanantai 8. syyskuuta 2008

Syömishäiriö.

Eli aiheet vaihtelevat aina. Tänään aiheena syömishäiriöt.

Ruokahan on polttoainetta, aikojen alussa syötiin, kun energiaa tarvittiin saalistukseen, tappeluihin ja kaikkiin jokapäiväisiin askareisiin. Miksi ruuasta on tullut niin iso juttu nykypäivänä?
Ystävälläni on bulimia. Oksentelee kertomukseensa mukaan harvoin, mutta joskus jonkun asian harmittaessa, vain syö ja syö lohdukseen ja sitten rupeaa viuttamaan ja sitten oksentaa ja taas rupeaa vituttamaan.
Itse satun urheilemaan sen verran, etten stressaa ruuasta. Mutta mikä siinä on niin vaikeaa osata syödä oikein? Miksi ruuasta nostetaan niin iso haloo? Monet valittavat lihavuuttaan ja kun mitään ei saada aikaiseksi. Laihtumisen kylmä totuus. Liiku enemmän kuin kulutat, miksi ruokaa pitäisi aina miettiä? Jos järjestää itselleen niin paljon tekemistä, ettei ehdi ruokaa miettiä, ei myöskään ehdi niin paljon syödä. Jotkuttuttuni ovat aina liike kannalla, ainoastaan sen takia etteivät ehdi miettiä ruokaa, eikä ehdi niin paljoa syödä. Onko elämä niin turhaa, että haluaa tuhlata sen miettimällä ruokaa? Myös kulkeminen on helpompaa, kävelet autolle tai millä ikinä kuljetkaan ja ajat sillä määränpäähän. Helppoa,
Jos kärsii ylipainosta on siihen helppo hoito, liikkuminen, makeiden ja juotavien pois jättö.
Olin tässä vuosi takaperin käymässä tuttavieni luona amerikassa ja sen kahden kuukauden aikana huomasin kuinka paljon yhtiöt tekevät liikunnalla ,ruualla ja juomalla (elämän perusasioilla) voittoa. Ensin syöt pitsaa ja hampurilaisa sitten juot sokerisia juotavia sitten masennut ja lähdet salille. Oli ihana tulla suomeen missä saa terveellistä kotiruokaa pelkäämättä kaikkea ja itsetehtyä mehua missä ei ole väriaineita, lisäaineita ja kaikkia muita ylimnmääräisiä paskoja.
Ystäväni katsoo pelkkiä kaloreita, no onhan sekin ihan kiva, mutta entä vitamiinit ja muut kivennäisaineet? Elimmistö ei pysy kasassa ilman välttämättömiä vitamiineja ja kivennäis aineita, hiukset, luusto, iho ja koko elimmistö kärsii. Entä sisäelimet? Liiallisesta hygieniasta saattaa tulla sairauksia, vitamiinien puutos aiheuttaa iho-ongelmia mutta mitä tapahtuukaan elimmistössä? Kumpi on tärkeämpää, terveys vai mielihalujen täyttäminen ruualla? Itse voin sanoa ihmisenä, jonka vastustuskyky on parempi kuin monilla ihmisillä yhteensä, että mielummin olen terve, iloinen ja vaikka sitten normaalikokoinen kuin laiha, surullinen ja sairas.

Onko elämä tosiaan niin huono-arvoinen että se kannattaa tuhlata ruualla leikkimiseen kun jo 1/3 osaa elämästä kuluu nukkumiseen.?

Ei kommentteja: